Τριμελής Επιτροπή Ιατρών Γ. Ν. Πατρών: ΙΣΠ, ΠΙΣ, Σύσκεψη με Μπονάνο

EINA
Τριμελής Επιτροπή Ιατρών Γ. Ν. Πατρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (πρώην »Άγιος Ανδρέας») παρακολουθώντας ψύχραιμα τα γεγονότα και τις αντιδικίες που προκλήθηκαν, σχετικά με την »σύσκεψη» που έγινε στο ΠΠΝΠ παρουσία, μεταξύ άλλων, του προέδρου του ΠΙΣ κ. Βλασταράκου, της προέδρου του Ι.Σ. Πάτρας κ. Μαστοράκου και του Διοικητή του ΠΠΝΠ κ. Μπονάνου, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Αν ο κ. πρόεδρος του ΠΙΣ ήθελε να μάθει πραγματικά τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα του ιατρικού κόσμου της Πάτρας και της περιοχής, ΟΦΕΙΛΕ να καλέσει σε αυτή την συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των ιατρών και τους θεσμικούς εκπροσώπους τους.
Αν η κ. πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, ήθελε πραγματικά να συζητήσει με τον κ. πρόεδρο του ΠΙΣ τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα των ιατρών αρμοδιότητάς της, όφειλε, κατά την γνώμη μας, να καλέσει σε αυτή την »σύσκεψη» και τα άλλα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου και τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑ και τα μέλη ακόμη των συλλόγων των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και ακόμη εκπροσώπους ή και τους υποψήφιους νέους γιατρούς όλων των παρατάξεων στις πρόσφατες εκλογές.
Κι αφού σκόπευαν να συζητήσουν τα Νοσοκομειακά προβλήματα, θα έπρεπε να έχουν κληθεί οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές και των άλλων νοσοκομείων, του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Καραμανδανείου, οι διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας και οι διευθύντριες Νοσηλευτικής όλων των Νοσοκομειακών μονάδων αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία, όπως ασφαλώς και το ΔΣ της ΕΙΝΑ αλλά και οι εκπρόσωποι των ιατρών σε κάθε Νοσοκομείο.
Αυτό θα πεί σύσκεψη ουσιαστική…
Φρονούμε πώς αυτό που έγινε στο ΠΠΝΠ μεταξύ Βλασταράκου-Μαστοράκου-Μπονάνου κ.α. ήταν μιά φιλική συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους που όμως, δεν έπρεπε να »βαφτιστεί» σύσκεψη, επειδή αυτή η τακτική προσβάλλει και το δημόσιο αίσθημα αλλά και υποβαθμίζει την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και γενικά οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα.
Αν ο ΠΙΣ επιθυμεί να μάθει τι γίνεται στην Πάτρα και στην Αχαϊα, μπορεί είτε να οργανώσει θεσμικές διαδικασίες ακούγοντας τους εκπροσώπους μας, είτε να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή όλων όσων ασχολούνται και έχουν άποψη για όσα (δεν) γίνονται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία και γενικά στον χώρο της υγείας στην Πόλη μας και τον Νομό μας.
Με εκτίμηση προς όλους
Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γ. Ν. Πατρών
Π. Γεωργακόπουλος           Β. Μαργαρίτης           Μ. Βανδώρος

Αφήστε το σχόλιό σας... Το eina.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Theme by MyThemeShop.
Αρέσει σε %d bloggers: