Ο Π.Ι.Σ. απέστειλε σήμερα επιστολή στη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων σχετικά με το αφορολόγητο της αποζημίωσης βιβλιοθήκης

pis_logo

28/05/2015

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απέστειλε σήμερα επιστολή στη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου σχετικά με το αφορολόγητο της αποζημίωσης βιβλιοθήκης.

Λόγω της απουσίας της κ. Σαββαϊδου στο εξωτερικό η συνάντηση με τον Πρόεδρο και Γραμματέα του ΠΙΣ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων εξαντλείται στις 30 Ιουνίου καλό είναι οι συνάδελφοι να καθυστερήσουν την υποβολή μέχρι να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τη σημερινή επιστολή του ΠΙΣ.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

 


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

Προς

Την ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου

 

Θέμα: φορολογική μεταχείριση της αποζημίωσης βιβλιοθήκης

Σχετικά: το Αρ. Πρωτ.: ΔΕΑΦΑ 1064795 ΕΞ 2015 έγγραφό σας

 

Κυρία ΓΓ

Σε συνέχεια της επιστολής που σας απέστειλε στις 18/5/2015 η ΟΕΝΓΕ και του εγγράφου της Διοίκησης του ΕΚΑΒ σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση της αποζημίωσης βιβλιοθήκης  για τους γιατρούς ΕΣΥ (επισυνάπτονται) ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σας παρακαλεί να δώσετε άμεσα λύση στα εξής ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς ΕΣΥ:

1.- Να δώσετε οδηγία στις υπηρεσίες ώστε να χορηγηθούν άμεσα νέες βεβαιώσεις εισοδημάτων 2014, στις οποίες η αποζημίωση βιβλιοθήκης να καταγράφεται στο πεδίο των αφορολόγητων αποδοχών και να υπολογιστεί εκ νέου ο φόρος που αναλογεί στα εισοδήματα του 2014.

2.- Να ενημερωθεί το  Taxisnet για τις παραπάνω μεταβολές, ώστε τα προσυμπληρωμένα πεδία του Ε1 να ανταποκρίνονται πλέον στα ορθά δεδομένα.

Οι ενέργειες αυτές είναι επιβεβλημένο να γίνουν άμεσα και πριν υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις 2015, ώστε να μην υποβληθούν και φέτος οι γιατροί ΕΣΥ στην ταλαιπωρία υποβολής ανακλητικών δηλώσεων και αναμονή μηνών προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση.

 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του ΠΙΣ

      Ο Πρόεδρος                                                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Βλασταράκος Μιχ.                                                                                               Βαρνάβας Δημ.

Αφήστε το σχόλιό σας... Το eina.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Theme by MyThemeShop.
Αρέσει σε %d bloggers: