Αχαΐα: Πληρώνουν από την τσέπη τους οι γιατροί

 – Δραματική η κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Σε οριακα επιπεδα η Δημοσια Υγεια

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταξύ άλλων το γεγονός πως στα Κέντρα Υγείας, Γενικοί Ιατροί και αγροτικοί παραμένουν απλήρωτοι, ενώ ήδη υπάρχει η περικοπή κατά 40% λόγω των μειωμένων κονδυλίων για το 2015, αναγκασμένοι να πληρώνουν ακόμα και την επιστροφή στην εφημερία τους μετά από διακομιδή περιστατικού στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα στα Νοσοκομεία Καλαβρύτων και Αιγίου, υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τη στελέχωση των εργαστηρίων, που μπορεί όπως επισημαίνεται από την ΕΙΝΑ να αμφισβητήσει την ασφαλή εφημέρευση, ενώ για διάστημα περισσότερο από έξι μήνες στον «αέρα» βρίσκεται η ενίσχυση με προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα».

 

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ

Μόνο το πρώτο 8μηνο του 2015 έχουν αποχωρήσει σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής 2127 εργαζόμενοι και μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποχωρήσουν πάνω από 3000 εργαζόμενοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία. Η εξαγγελία του πρωθυπουργού τον Απρίλη του 2015 για πρόσληψη 4500 μόνιμων εργαζομένων στην Υγεία δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Οι 900 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν το 2015 θα φτάσουν στα Νοσοκομεία στην καλύτερη περίπτωση το 2ο εξάμηνο του 2016. Η μοναδική προκήρυξη θέσεων στην Υγεία για το 2016 είναι οι 2400 θέσεις που έχουν εξαγγελθεί και αναμένονται στα Νοσοκομεία είτε στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017.

Με μπαλώματα όπως η παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων επικουρικών και συμβασιούχων του ΚΕΛΠΝΟ αλλά και την διεύρυνση του αριθμού των επικουρικών κατά 1000 περίπου επιχειρείται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Η χρηματοδότηση το 2016 πέφτει ακόμα χαμηλότερα στα 1,024 δις ευρώ από τα 1,488 δις ευρώ που ήταν το 2015.

 

Δραματική η κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ της Αχαϊας.

Έως τώρα, η δέσμευση της ΥΠΕ για ενίσχυση σε προσωπικό εν όψει τις αλλαγής στην εκ περιτροπής εφημέρευση Ρίου- Αγ. Ανδρέα είναι στον αέρα. Τουλάχιστον 6μήνες τώρα δεν έχει δοθεί ακόμα  λύση στην παθολογική του Αγ. Ανδρέα. Στα Καλάβρυτα και το νοσοκομείου του Αιγίου, υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τη στελέχωση των εργαστηρίων, που μπορεί να αμφισβητήσει την ασφαλή εφημέρευση. Στα ΚΥ, Γενικοί Ιατροί και αγροτικοί παραμένουν απλήρωτοι, ενώ ήδη υπάρχει η περικοπή κατά 40% λόγω των μειωμένων κονδυλίων για το 2015, αναγκασμένοι να πληρώνουν ακόμα και την επιστροφή στην εφημερία τους μετά από διακομιδή περιστατικού στο νοσοκομείο.

Για τους ειδικευόμενους ιατρούς, η αύξηση του όγκου δουλειάς, σε συνδυασμό με τις πολλές πλέον κενές θέσεις, ειδικά σε χειρουργικές ειδικότητες, τους φέρνουν αντιμέτωπους με εξοντωτικά ωράρια εργασίας έως και 36ωρών, με 9 ή 10 εφημερίες το μήνα.

Καταρρέουν τα «ισοδύναμα», το «παράλληλο πρόγραμμα» αγνοείται.

Η οργή των προηγούμενων χρόνων, μετατρέπεται σιγά σιγά σε απογοήτευση. Ακριβώς όμως αυτή η ματαιότητα κάνει τα Μνημόνια επιτυχημένα. Στο δρόμο λοιπόν τις υποστήριξης της δημόσιας Υγείας, μπροστά στην πλήρη αποδιοργάνωση, στον εξευτελισμό ασθενών και προσωπικού, ο συλλογικός δρόμος είναι αυτός που μπορεί να επιβάλει λύσεις.

Φτάνει πια η κοροϊδία με τα ισοδύναμα!!

Χρηματοδότηση ΤΩΡΑ για την Υγεία- Όχι άλλα χρήματα στις τράπεζες!!

Να μην πληρώσουμε για πολλοστή φορά εμείς τη κρίση τους!!

Αφήστε το σχόλιό σας... Το eina.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Theme by MyThemeShop.
Αρέσει σε %d bloggers: