Φεύγει ο Δημήτρης Δουγένης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, μετά από 30 χρόνια

Πηγαίνει στο νοσοκομείο «Αττικόν»

 

 

 

Αποχωρεί την 1η Απριλίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ο γνωστός και αγαπητός καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Δημήτρης Δουγένης. Ο γιατρός από την 1η Απριλίου θα εργάζεται στην αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο Δημήτρης Δουγένης εργάστηκε με ζήλο και επί μακρόν για την ανάπτυξη της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Η αποχώρησή του συνδέεται με οικογενειακούς λόγους.

Ο Καθηγητής Δημήτριος Δουγένης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978). Έλαβε τον τίτλο ειδίκευσης της Γενικής Χειρουργικής (1985) στην Ελλάδα και της Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (1990). Διορίσθηκε Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1999, ενώ το 2001 εκλέχτηκε Καθηγητής στο ίδιο αντικείμενο. Εργάσθηκε και μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, Σκωτία και ΗΠΑ. Υπήρξε ο εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιοθωρακοχειρουργικής (1998-2001) και είναι μέλος σε πολλές διεθνείς και Ελληνικές επιστημονικές εταιρίες. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (120, scopus 2013) και βιβλία και το έργο έχει διεθνή απήχηση (1204 αναφορες Scopus). Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση πολλών Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ ως προσκεκλημένος ομιλητής, έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορες χώρες στο αντικείμενο της χειρουργικής της καρδίας και του θώρακα.

Η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών είναι η 1η που πραγματοποίησε επεμβάσεις θώρακα και κλειστής καρδιάς και η 2η επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ο κ. Δουγένης υπήρξε πρόεδρος της «Ομάδας Καρδιοχειρουργικής» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και είναι συνεκδότης σε 2 διεθνή περιοδικά και στην συντακτική ενός τρίτου. Έχει διατελέσει Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών (2006-2010), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων και αιρετός περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος της «Επιτροπής έρευνας, εκπαίδευσης και καινοτομίας» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας... Το eina.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Theme by MyThemeShop.
Αρέσει σε %d bloggers: